ESP bagus untuk Ibu Hamil

Kenapa Ibu Hamil Patut Ambil ESP Soya Ini? ✅kerana satu hidangan ESP bersamaan dengan 12 gelas susu. Bagi ibu yang sukar nak...Kenapa Ibu Hamil Patut Ambil ESP Soya Ini?


✅kerana satu hidangan ESP bersamaan dengan 12 gelas susu. Bagi ibu yang sukar nak disiplin diri mengambil susu, boleh gantikan dengan ESP soy protein kerana ianya tidak memuakkan dan rasanya juga manis buah, tidak terlalu manis kerana ia tidak mengandungi pewarna dan perisa tiruan.

✅Soya ini sangat mudah dihadam dan ia membekalkan kalsium, protein dan karbohidrat yang sempurna untuk ibu.

✅Dalam ESP ini mengandungi vitamin B6 yang terkenal dengan keupayaannya untuk kecantikan kulit. Ada ibu yang semasa mengandung mengalami alahan pada kulit yang mana kulit jadi kusam dan tak cantik, juga kering. Vitamin B6 boleh bantu melembabkan kulit ibu bagi lebih bermaya dan nampak cantik.

✅Dalam ESP Soy Protein ini juga mengandungi Lysine di mana Lysine ini berfungsi membantu badan menyerap kalsium. Seperti yang kita ketahui, bila hamil pertumbuhan bayi anda memang amat memerlukan kalsium untuk pertumbuhannya. Jika kalsium dalam badan ibu tidak mencukupi, ianya boleh beri kesan kepada ibu untuk jangka panjang kerana ibu boleh kehilangan simpanan kalsium dalam badan. Kehilangan kalsium boleh menyebabkan  ibu berisiko menghadapi osteoporosis (kereputan tulang) dan juga kesan pada gigi.

 ✅Kandungan Lysine juga boleh bantu ibu hilangkan keletihan, kepenatan, rasa penat melampau, rasa loya, menggigil, seram sejuk, tiada selera makan dan anemia.

✅Soya ESP mengandungi nilai Indeks Glisemik rendah iaitu 39 yang mana sangat sesuai pada ibu yang mengalami amsalah diabetes semasa hamil.
Puan Azimah Khamis

Pengedar Shaklee Batu Pahat/Malaysia
Sms/whtsap : 0111-9791281
Kakyongjualvitaminshaklee

You Might Also Like

0 comments